Siliconen slangen op maat

Het is mogelijk om in relatief korte tijd op maat gemaakte siliconen slangen te produceren, geheel naar uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan diverse bochten in een slang, diameter verloop van begin tot einde, een slang met een speciale aftakking of het produceren in diverse kleuren.

Het kan gaan om 1 model, maar uiteraard is het ook mogelijk om een complete siliconen slangen set te laten produceren door ons. Regelmatig produceren wij maatwerk siliconen slangen voor bijvoorbeeld industrietoepassingen, bepaalde machines of auto modellen.

Uiteraard denken wij graag met u mee over de vele mogelijkheden welke wij u kunnen bieden op het gebied van siliconen slangen op maat gemaakt.

Hoe gaat het bestellen van maatwerk siliconen slangen in zijn werk?

U levert ons een 3D tekening aan (STEP file of CAD tekening) of een reeds bestaande slang die gereproduceerd moet worden. Daarbij vermeldt u de gewenste aantallen van de slang of slangensets en de gewenste kleur van de slang. Daarnaast is het van belang wat de toepassing is van de slang, denk hierbij aan minimum en maximale temperatuur of druk.

Wij gaan aan de slag met het berekenen van de malkosten en de prijs van de slangen en zullen u een passende aanbieding bezorgen voor het produceren van siliconen slangen op maat.

Indien gewenst kunnen er van de op maat te maken siliconen slang proefslangen geproduceerd worden alvorens de grote productie te starten. Dit gebeurd wel eens bij producten waar de installatiemarges bijzonder klein zijn en de desbetreffende klant zeker wil zijn dat alles netjes past.

Wanneer er een definief akoord is op onze offerte en de tekeningen / proefslangen zullen wij gaan starten met de productie.

De tijd tussen aanvraag en eerste levering van een maatwerk siliconen slang is normaliter tussen de 6 en 8 weken. Het is ook mogelijk om geheel naar wens Just in Time (JIT) of andere voorraadgerichte leveringen te plannen.

Minimum afname:

Doordat er mallen gemaakt dienen te worden alvorens er geproduceerd kan worden loont het vaak niet om één enkele slang te produceren. Een maatwerk siliconen slang wordt kosten technisch pas interessant wanneer het meer dan 20 stuks bedraagt.

In veel gevallen is voor lagere hoeveelheden het interessanter om een slang samen te stellen met slangen uit ons basis assortiment. Bijkomend voordeel hiervan is dat deze slangen vrijwel altijd direct uit voorraad geleverd kunnen worden.

Interesse in op maat gemaakte siliconen slangen?

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! Neem contact op via info@qspproducts.nl of bel ons via +31 (0)416 348 996 om de vele mogelijkheden van siliconen slangen op maat te bespreken. 

Van ontwerp naar product

In onderstaand referentieoverzicht hebben we een aantal van de op maat gemaakte siliconen slangen projecten geselecteerd die we recentelijk geproduceerd hebben voor een groot aantal verschillende klanten in verschillende industrieën. Zoals u ziet zijn de mogelijkheden van een maatwerk siliconen slang vrijwel onbeperkt.

Waarvoor zijn maatwerk siliconen slangen te gebruiken?

De siliconen slang wordt regelmatig gebruikt voor het maken van koelwater trajecten, om bijvoorbeeld de motor op de radiateur aan te sluiten. Daarnaast kunnen de slangen ook toegepast worden als luchtslang, denk aan bijvoorbeeld het aansluiten van een kachelsysteem of een intercooler op een voertuig of machine. Siliconen slangen zijn perfect te gebruiken als turbo slang of intercooler slang doordat iedere siliconen slang voorzien is van diverse versterkingslagen.

De polyester inlagen zorgen bijvoorbeeld ervoor  dat de slangen bestand zijn tegen hogere drukken en drukverschillen, zonder dat de slang uit elkaar klapt. Iedere diameter heeft zijn eigen maximale werkdruk.

Heeft u twijfels of een siliconen slang op maat ook voor uw project de ideale toepassing is neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.